Lisa Sigfridsson och Asbjørn Andresen

OM VATTEN Lisa Sigfridsson och Asbjørn Andresen i Bottna kulturkyrka lörd 25 april kl 17
IMG_4699_red
Lisa Sigfridsson och Asbjörn Andresen har sin hemort i Berfendal och tillsammans har de ett vitt arbetsfält inom konst och arkitektur. Till Bottna kyrka kommer de direkt från en arbetsvistelse i Portugal, där de återkommande undervisar blivande arkitekter. Senast var Lisa Sigfridsson och Asbjörn Andresen i sitt samarbete aktuella med utställningen Anteckningar om skönhet och rum i Vänersborgs konsthall.

IMG_4495_red

Så sade jag mig:
De enda diktare jag bryr mig om
är de som bär försiktigt
med nervösa händer
en skål full med blod
i vilken en droppe mjölk har fallit
eller en skål full med mjölk
i vilken en droppe blod har fallit …

Nu har jag sett, nu vill jag se
det fasta greppet om en bräddfull skål
med källvatten.

ur Vattenprov, Gunnar Ekelöf

Bild 1